Sightseeing Tokyo
Door: Richard en Nanda
25 Maart 2010 | Japan, Tokio
1 jetlag, 2 tempels, 4 verwarmde wc-brillen, 6 metro's, 12 uur lopen, 650 foto's, 3526 mondkapjes, 12256 doorzichtige paraplu's en ontelbaar veel regendruppels later, dagje Tokyo is geslaagd!
De dag begon met een lekker ontbijtje in onze wijk Ningyocho. Een soort tosti met thee ("Wat voor thee?", "eeh, zwarte thee?", "Wat voor thee?".. gelukkig is Earl Grey internationaal).
Het plan was om te beginnen met de Tsukiji Fishmarket. Onderweg onze eerste tempel bezocht (met orgel). Op de Tsukiji fishmarket worden allerlei vissoorten (van tonijn tot octopus tot zeeegel tot walvis) eerst in grote hallen geveild en vervolgens bij allerlei 'marktkramen' bereid en verkocht . Verser kan dus haast niet! Een erg leuke ervaring. Doordat de vismarkt eigenlijk uit allerlei kleine 'steegjes' bestaat, is het eigenlijk net een klein dorp waar je dooreen loopt. De straatjes zijn bedekt met blood & guts, dus we hadden de sokken bij de broek in gedaan (terzijde: het is geen goed idee om de fishmarket te bezoeken met nieuwe, witte sneakers...). Na de vismarkt hebben we de aangrenzende groentemarkt bezocht. Wist je dat rabarber oorspronkelijk uit Japan komt?
Omdat bijzondere architectuur ons aanspreekt, zijn we vervolgens naar de wijk Shiodome gegaan. Hier hebben we vanaf een wolkenkrabber (47 verdiepingen) een paar mooie kiekjes gemaakt. In de Panasonic Living showroom hebben we alvast een interieur voor ons toekomstig tweede huis in Japan uitgezocht, inclusief bioscoopkamer, lage eettafel en zit-bubbelbad. :)
- Koffiepauze bij Starbucks, mmm chocolade muffin en karamel cappuccino -
Om de regen even te ontwijken, hebben we enkele warenhuizen en andere bijzondere winkels bezocht in de wijk Ginza. Opvallend waren het Mitsukoshi warenhuis (biefstuk, 40 euro per 100 gram), en een keramiek tentoonstelling (schaaltje met een diameter van 5 cm , 152.000 Yen = 1.216 euro).
In Tokyo centrum bezochten we het Tokyo International Forum en het Keizerlijk Paleis, hoewel je het paleis niet zelf kunt bezoeken, maar alleen de tuinen er omheen. Met zn strakke moderne vormgeving (gebouwd in 1996) vormt het International Forum een sterke en mooie tegenhanger van de traditionele paleistuinen.
Vervolgens een bezoek gebracht aan de Meiji Jingu Shrine. Dit Shinto heiligdom is de grootste Shrine van Tokyo en is vernoemd naar keizer Meiji. Het gebouw uit 1920 is in de tweede wereldoorlog verwoest en is in 1958 als exacte kopie herbouwd. De hoofdingang bereikten we na 10 minuten lopen door het Yoyogi-koen park. Twee "Tori" (poorten) en een opstelling van beschilderde sake vaten sierden de weg. In het heiligdom waren we nog getuige van een bruiloft, een doop van een baby en een ritueel van een echtpaar in traditionele klederdracht, iets wat het Japan-gevoel extra versterkte.
We hebben er ook een boekje gekocht waarin je handgeschilderde zegels van tempels kunt verzamelen. Het boekje bevat nu alleen nog maar het zegel van de Meiji Shrine, maar we gaan nog veel meer tempels zien, dus het zal aan het eind van de rit een leuk aandenken vormen.
We hebben de dag afgesloten bij een van de beste sushi restaurants in Tsukiji (Sushizanmai). Je pakt sushi op schaaltjes van een lopende band. De schaaltjes hebben allemaal een bepaald motief, en aan het motief hangt een bedrag. Het schaaltje geeft dus aan hoe duur de sushi is die er op ligt. Een schaaltje kost tussen de 100 (80 cent) en 600 Yen (4 euro 80). Wanneer je bent uitgegeten worden de bordjes, welke zijn voorzien van een chip op de onderkant, gescand en zo wordt je uiteindelijke rekening bepaald.
- Koffiepauze bij Starbucks, mmm chocolade muffin en karamel cappuccino -
25 Maart 2010 - 14:36
Meriam:
Hay daar aan de andere kant van ons bolletje! Goed om te lezen wat jullie daar beleven.
Die nieuwe witte sneakers....waren die toevallig van Richard...? :-) We hopen snel weer van jullie te kunnen lezen. Veel liefs van ons allemaal. XX -
25 Maart 2010 - 15:05
Floris:
Ah toffe update :-)
Gelukkig heb je nog internet @ veenmos.
25 Maart 2010 - 15:15
Pieter:
Hoi, wat weer een leuk verslag. Dat tweede huis in Japan klinkt ook interessant. Jouw moeder lijkt dat vast ook wel wat, Nanda. Moet ze wel iemand meenemen natuurlijk.... -
25 Maart 2010 - 15:15
Vincent:
Yes, de eerste keer sushi eten en dan wel in Japan! Smaakte het wat Richard? -
25 Maart 2010 - 15:23
Christian:
Gaaf hoor! Goed idee om veel op te schrijven! Have fun! Christian -
25 Maart 2010 - 15:50
Annette:
helemaal genieten zo te lezen, geweldig verslag en heerlijk zo mee te kunnen reizen!
Wat betreft die rabarber, had pas nog met iemand afgesproken het in de toekomst zo nu en dan te maken!
Ben toch blij dat A.H. ook goede vis verkoopt, haha.
Nog veel belangrijker lijkt me dat 2e huisje.
Fantastisch jongelui, ik zal er zo nu en dan heeeeel goed op passen, hoop wel dat dat zitbubbelbad behoorlijk groot is.
Bruiloft en baby bewonderd. Richard weer gesmolten voor de baby natuurlijk!
Knuffels !!! -
25 Maart 2010 - 16:18
Rsenior:
Informatief verslag. Jullie nemen ons bijna aan de hand mee op jullie tocht. Zeker met de foto's er bij. Opmerking "Walvis" en "erg leuke ervaring" in contrast met het feit dat Japan walvissen afslacht om onderzoek te kunnen uitvoeren.
Verder "Have fun -
25 Maart 2010 - 17:16
Linda :
Supervet! Helemaal geweldig! Brengt me ook weer helemaal in de Tokio sferen! -
25 Maart 2010 - 21:15
Nerbrew San:
Otosa! Bakana!Hai :P
Kewl man. leuke dingen allemaal. lekkere visjes n sushi.. nice..goed om te lezen dat jullie je niet vervelen. top. leuk verslag ook. ook leuk om alvast wat fotootjes te zien. can't wait to see what you next advanture will be.
grtzz.. Louis & Monica san -
26 Maart 2010 - 06:17
Rsenior:
Wens jullie vandaag (2603) een fijne dag met hopelijk mooi weer. -
26 Maart 2010 - 10:26
Carin:
He reizigers!
Leuk om jullie verhalen te volgen! Ben erg jaloers. Ziet er allemaal geweldg uit (vooral die witte sneakers haha). Veel plezier nog en ik blijf jullie volgen!! -
26 Maart 2010 - 10:37
Sjoukje:
Gaaf! Leuk om jullie verhalen te lezen, keep 'm coming :)
Genietze en groet vanuit Stad! -
26 Maart 2010 - 10:51
Leonie:
Heee Nanda en Richard, wat gaaf, Japan! Staat ook nog op mijn lijstje, dus ik hou jullie in de gaten... hoop da -
26 Maart 2010 - 10:52
Leonie:
t het weer een beetje aantrekt! -
26 Maart 2010 - 13:40
Anke:
Wat een bijzondere ervaring lijkt me Tokio. Jammer van de regen maar ik zie dat jullie genieten. Wat leuk dat ik zo ook een beetje mee kan kijken. Nog veel plezier. Lieve groetjes, Anke. -
27 Maart 2010 - 09:31
Peter:
Geweldig verslag, mooie foto's. Ik hoop dat het weer beter wordt zodat jullie nog meer van de uitstapjes kunnen genieten, heel veel plezier. -
28 Maart 2010 - 09:32
Hendrik-Jan:
Haha, over die witte sneakers... die heb ik nog in mijn koffer zitten. Ook niet verstandig die hier te dragen.
maar wat een ervaring rijker al na 2 dagen daar!