Miyajima & aankomst Nagasaki - Reisverslag uit Miyajima, Japan van Nandaenrichard - WaarBenJij.nu Miyajima & aankomst Nagasaki - Reisverslag uit Miyajima, Japan van Nandaenrichard - WaarBenJij.nu

Miyajima & aankomst Nagasaki

Door: Richard en Nanda

Blijf op de hoogte en volg

03 April 2010 | Japan, Miyajima

De dag begint met een mooie zonsopgang, te zien vanaf onze hotelkamer. Het belooft een zonnige dag te worden!

Vanochtend vertrekken we mooi op tijd richting Miyajima ("tempeleiland"). We ontbijten eerst in het hotel. Het ontbijt bestaat uit rijst (in driehoekjes gevormd), miso soep, groente (lotuswortel), broodjes, jam, ei, en worstjes. Redelijk uitgebreid dus, en voor ons westerlingen goed te behappen.

Miyajima is een eiland in de Japanse binnenzee, dat vlak voor de kust van Hiroshima ligt. Een veerpont brengt ons binnen korte tijd ter plaatse. Miyajima is bekend van de grote rode poort (torii) die bij vloed in het water staat. De poort hoort bij de belangrijkste shinto shrine op het eiland, de Itsukushima Shrine. Ook de shrine is boven het water gebouwd (op palen).

Vanaf de veerpont gaat de weg langs het water naar de shrine. Onderweg komen we allerlei eettentjes en souvernierwinkeltjes tegen. Waar het eiland ook om bekend staat, zijn de "wilde" hertjes die er leven. Nou ja wild... de beestjes zijn zo mak als een lammetje, (uiteraard) totaal gewend aan mensen en om aangehaald en gevoerd te worden. Maakt niet uit, het blijft leuk. Ze zijn klein en al snel merken we dat ze helemaal gefocussed zijn op het knisperen van plastic zakjes. Ze weten dus heel goed waar er wat te bikken valt. We buiten dit uit om wat mooie plaatjes te maken.

Onderweg naar de shrine hebben we ook goed zicht op de poort die in het water staat. Er is ook al een redelijk aantal toeristen op het eiland aanwezig (vooral Japanners). Bij de uitgang van de boot staat een monnik te bedelen. Gezien de te verwachten drukte, zal hij waarschijnlijk behoorlijk wat centjes ophalen.

De Itsukushima shrine is met z'n rode kleuren een mooi bouwerk. Het weer is mooi en het zonnetje schijnt lekker. Hierdoor komt de shrine nog beter tot z'n recht. Heel apart dat je moet uitkijken dat je niet in het water kukelt :-) Ook bij deze shrine is weer een bruiloft bezig, en hier zien we voor het eerst een traditionele bruid. Leuk om te zien, maar het is de vraag of het wel leuk is dat er hordes toeristen foto's maken van de plechtigheid. Maarja, trouw daar dan niet, denken we dan :)

Na de shrine lopen we verder naar de Daishoin Tempel. Deze boedistische tempel is de belangrijkste tempel van Miyajima. Hij behoort toe tot het Shingon-boeddhisme. Omdat de tempels van deze boeddhismevariant (meestal) in de bergen worden gebouwd, wordt het ook wel "bergboeddhisme" genoemd. Mede dankzij de ligging is het de mooiste tempel die we tot nu toe hebben bezocht. We bereiken de tempel via het pad met de 500 boeddha beelden. We kiezen een vrolijke boeddha uit om een muntje te leggen. Hopelijk brengt het geluk! Eenmaal boven hebben we een prachtig uitzicht op het eiland, de zee en het "vaste" land. Op de terugweg nemen we de trap met de gebedsrollen. Voor nog meer geluk raken we de "sutra's" (boeddhistische wijsheden) aan.

Via een mooi park lopen we terug naar de boot. In dit park treffen we trouwens de eerste kersenboom aan waarvan de bloesem volledig bloeit (geen knopjes meer), schitterend!

Op het moment dat het eiland afgeladen vol is met toeristen, zijn we blij dat we vanochtend vroeg zijn vertrokken en het eiland in alle rust hebben kunnen bekijken. Rond lunchtijd nemen we de boot terug naar het "vaste" land en reizen we met de Shinkansen naar Hakata, vanaf waar we expresstrein naar Nagasaki nemen. Even voor de beeldvorming: Miyajima-Hakata is circa 200 km, waar we met de Shinkansen 1 uur over doen. Hakata- Nagasaki is circa 150 km en daar doen met de expresstrein 2 uur over! De Shinkansen is zo relaxt!

Aangekomen in Nagasaki droppen we eerst onze tassen in het hotel. Omdat we even geen zin meer hebben in vis met rijst, gaan we BBQ-en in een restaurant. De BBQ is in de tafel gebouwd. Je kunt het vergelijken met steengrillen. Mmmmmmm!!!

• 08 April 2010 - 15:46

Er gaat iets niet helemaal ok met foto's plaatsen. Morgen herkansing...

• 08 April 2010 - 16:38

Meriam:

Wederom een fantastische dag! Gelukkig is het weer wat beter, ook voor ons.....(mooie foto's)

Telkens die trouwerijen... misschien trouwen ze wel elke dag,(en worden betaald?) alleen al voor de het toerisme. :-)

Veel liefs van ons viertjes.

• 08 April 2010 - 18:30

Rsenior:

Ondanks de massa's waarover jullie praten lukt het jullie toch om mooie plaatjes te schieten.
    Die maken het reisverslag natuurlijk helemaal af.

Kijk weer uit naar het komende verslag

• 09 April 2010 - 07:24

Carin:

He reizigers!!

Leuk om mee te lezen wat jullie allemaal zien en doen! Geweldige fotoos ook! Chris en ik zijn al helemaal verliefd op de foto van de jongen met de wensbriefjes! Geweldig. Veel plezier nog!
    Liefs, Carin

• 09 April 2010 - 12:20

Hallo allemaal,

bedankt voor de berichtjes weer! :-)
    Even update-tje: Alle foto's bij dit verslag staan er nu op.

Grusse!

• 16 April 2010 - 20:06

Annette:

He daar,

Wat een geweldig verslag met prachtige foto's weer.
    Ook genieten voor ons dus!
    Ik hoop dat jullie die 500 Boeddha's allemaal over hun bolletje hebben geaaid voor me(of buikje)
    Thuis aai ik mijn Happy Boeddha regelmatig over zijn buikje,geen geintje, maar het helpt echt :-)
    Ik moet wel zeggen dat die japanse bruid niet erg gelukkig kijkt !!
    Die BBQ zag er wel erg goed uit, maar net zoals geen afgezaagde tafelpoten, ook maar geen ingebouwde BBQ lijkt me, haha.

Liefs, XXX