Beppu - Reisverslag uit Beppu, Japan van Nandaenrichard - WaarBenJij.nu Beppu - Reisverslag uit Beppu, Japan van Nandaenrichard - WaarBenJij.nu

Beppu

Door: Richard en Nanda

Blijf op de hoogte en volg

06 April 2010 | Japan, Beppu

Vandaag hebben we lekker kunnen uitslapen! Om 8:45 uur vertrekken we met de taxi naar een park met allerlei warmwaterbronnen. Heerlijk om even niet te hoeven lopen! Vooral omdat het op een heuvel ligt.

Bij aankomst in het park vallen ons meteen drie dingen op: 1) overal waar we kijken, zien we stoom opstijgen, 2) de natuur is prachtig en 3) het stinkt naar rotte eieren!!!!

Als eerste nemen we een kijkje bij Umi Jigoku (Sea Hell), een omvangrijke warmwaterbron met schitterend blauw water. Onder hoge druk, en met een behoorlijk geluid, ontsnapt er veel stoom uit deze bron, waarvan het oppervlaktewater bijna 100 graden Celcius is!

Daarna staan we kort stil bij Chi-no-ike Jigoku (Blood Pool Hell). De naam verklapt het al, het water is rood! De meeste tijd brengen we door in een kas met tropische planten. We gaan helemaal los met fotograferen :) En dat heeft een paar mooie plaatjes opgeleverd, zoals de libelle die even uitrust op een bloem van een waterlelie.

In een ander gedeelte van het park komen we bij Hon Boza Jigoku, met verscheidene hete modderpoelen, waarvan de één nog harder 'spuugt' dan de ander. Hier hebben we op fotografie gebied een mooie uitdaging: een snapshot van een uiteen spattende modderbel. Na ongeveer 15 foto's elk, hebben we nog geen resultaat. We zijn steeds te laat, dus we passen een nieuwe truc toe: een foto maken als er nog geen bel te zien is. Dat werkt al iets beter, maar nog steeds geen goede foto. Oké, dan maar 20 foto's achter elkaar nemen, en jaaa, daar is dé foto! :)

We verlaten het park en via de oude hoofdweg lopen we de heuvel af richting het centrum. Onderweg komen we allerlei kleine badhuizen en voeten- en handbadjes tegen, waar we vooral veel oude gerimpelde Japanners zien :)

censuur- Kort bezoekje aan het sexmuseum - censuur

Aan het einde van de oude hoofdweg gaan we een badhuis in. Dit badhuis is groter dan de rest. Enigszins gespannen voor wat er komen gaat, volgen we de aanwijzingen op van het personeel: 1) schoenen in kluisje en houten slippers aan 2) sleutel inleveren bij de balie waar we een sleutel voor een kluisje in de kleedkamer krijgen 3) in de kleedkamer (mannen en vrouwen gescheiden) yukata aantrekken en handdoekje om je hoofd binden 4) een heet zandbad nemen (mannen en vrouwen gemengd): heet, heet, heet onder de voeten!!!! Schepje en emmertje pakken en graven maar! 6) niet langer dan 20 minuten onder het hete zand liggen, anders heb je kans op brandwonden, euh... ok? 7) terug naar de kleedkamer, goed douchen en een heet waterbad nemen. Heerlijk ontspannen! Echt een aanrader!

Na het zandbad nemen we een taxi terug naar het hotel, pakken we onze spullen en gaan we naar de haven. We zijn een uurtje te vroeg voor de veerboot naar Yawatahama. Dat geeft ons mooi even de tijd om wat ansichtkaarten te schrijven en een massagestoel te proberen.

De veerboot heeft veel weg van de boot naar Terschelling, maar er is een verschil: geen tafeltjes maar tatami, nou ja vloerbedekking... Kussentje pakken en pitten!

3 Uur later en een mooie zonsondergang verder, komen we aan op het eiland waar we het inmiddels vaste patroon oppakken van tassen in hotel droppen, eten, avondwandeling en slapen.

• 29 April 2010 - 09:35

Anke:

Weer thuis maar de vakantie gaat nog gewoon door. Kunnen we nog steeds mee genieten. Mooi die foto van libelle op waterlelie.

Groetjes Anke.